Tovább folytatódik az egymásra mutogatás a zalaegerszegi kórház vezetése és a szívsebész között

2019.09.04. 20:34 Módosítva: 2019.09.04. 20:55

A zalaegerszegi kórház vezetése szerint a volt osztályvezető főorvosnak kellett volna belső vizsgálatot kezdeményeznie egy beteg halála miatt.

Alotti Nasri szívsebész felmondó levele múlt héten került nyilvánosságra. Ebben többek között „személyi és tárgyi hiányosságokra” utalt, és egy beteg haláláról is írt. A 48 éves férfi sürgős koszorúérműtétre várt, de végül meghalt a szívsebészeti osztályon, Alotti pedig az eset után felmondott. Mint mondta, ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Közben kiderült, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást. Hétfőn pedig tanúként hallgatták meg Alotti Nasri főorvost. 

A szívsebész az Indexnek azt nyilatkozta, hogy nem  tudja, hogy az ügyben indult-e belső vizsgálat, őt ugyanis erről a konkrét esetről soha senki nem kérdezte. Pedig szerinte a vizsgálat sok mindenre választ adhatott volna, például arra is, hogy miért nem műtötték meg a beteget időben. 

Csütörtökön este a kórház vezetése az MTI-hez juttatott el egy közleményt, melyben arról írnak, hogy a  volt főorvos egyáltalán nem kért vizsgálatot a beteg halála miatt.  A kórház vezetése szerint egy haláleset ügyében a belső vizsgálat elindítását ugyanis az adott osztályt vezető főorvosnak kell kezdeményeznie az igazgatóságnál, ugyanakkor az osztályvezető főorvos az esetet

nem jelentette rendkívüli eseményként, és nem kezdeményezett igazságügyi boncolást.

A halotti zárójelentést Alotti Nasri maga készítette és írta alá, és abban nem tett utalást az esetleges kétséges körülményekre, írják a közleményben. Azt is hozzáteszik, hogy a kórház vezetése sajnálja, hogy a volt osztályvezető főorvos saját érdekei szerint használja fel hozzátartozójuk halálát.