Hatezer forintot ad Ferencváros az időseknek

2019.09.11. 12:50

Hatezer forintos, évi egyszeri támogatást kapnak Ferencváros 65 év feletti lakói – közölte a fideszes Bácskai János vezette önkormányzat. Bácskaiék szerint a program összesen 60 millió forintba kerül, de könnyen elkülöníthető volt a kerület 2,7 milliárdos költségvetési többletéből.

Bácskai János (b) a Platán Idősek Otthonában
Bácskai János (b) a Platán Idősek Otthonában
Fotó: Erdős Dénes / ferencvaros.hu

Hogy a többlet akár több is lehetett volna, arról ennek az ingatlanügynek a kapcsán írtunk.

Az ígéret szerint az újfajta támogatás rendszeres lesz, és már az október 13-án esedékes önkormányzati választás előtt eljut a címzettekhez. „Október 1-jén, az Idősek Nemzetközi Világnapja alkalmából juttatjuk el az időseknek, a korosztály tisztelete és megbecsülése jeléül.” – tudatta az önkormányzat. 

Kérni kell

Igaz, ez a megbecsülés jeléül adandó összeg nem jut el automatikusan minden helyi, 65 éves lakóhoz: ahhoz kérelmet kell benyújtani Ferencváros Önkormányzatának ügyfélszolgálatain. A„ kérelmek már benyújthatóak, egészen október 1-jéig várjuk mindazoktól, akik élni szeretnének ezzel a lehetőséggel...A kérelemhez csatolni kell a lakcímkártya másolatát, illetve a kérelmező nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy életvitelszerűen a Budapest IX. kerületben lakik.” 

Az önkormányzat figyelmeztette a kedvezményre jogosultak körét: „A kérelmezés határidejének elmulasztása jogvesztő, aki nem teszi meg ezt időben, az elesik ebben az évben a támogatástól.”