Pikó András szerint rágalomhadjárat zajlik

2019.09.12. 10:41

Tanúként hallgatta ki a rendőrség szerda este Udvarhelyi Tesszát, a VIII. kerületi közös ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András kampányfőnökét. A rendőrség tegnap kora este tartott házkutatást Pikó András Baross utcai kampányközpontjában.

Pikó csütörtök reggel Facebook-oldalán köszönte meg  „a rengeteg együttérző, támogató és szolidaritásáról biztosító üzenetet”.

Szerinte ez a „rágalomhadjárat” azt bizonyítja, hogy ellenfele, Sára Botond a szemébe hazudott, amikor azzal az érvvel futamodott meg a vitájuk elől, hogy a választók majd a programjaink alapján dönthetnek, és szerinte ezért felesleges a vita. 

Tegnap személyesen is megtapasztaltam Sára programjának lényegét: Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást. Ez nem fog sikerülni, mert a döntés józsefvárosiaké, akik nem ezt érdemlik

– írta Pikó. 

Álláspontjuk változatlan: „a kampány során semmilyen tör vénytelenséget nem követtünk el, és természetesen tiszta lelkiismerettel állunk minden vizsgálat elé, ami a mi igazunkat fogja bizonyítani”.

A történtek után Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje péntekre tüntetést hirdetett.