Eljárás indult a fideszes plakátokat átragasztó volt KDNP-s ellen

2019.09.14. 15:21

Rongálás vétségének gyanújával eljárás indult a volt KDNP-s Lukácsi Katalinék ellen, akik a helyi Momentum akciójának részeként Szolnokon átragasztották az újrainduló fideszes polgármester, Szalay Ferenc néhány plakátját, írja a Magyar Hang.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a lap kérdésére annyit írt, ismeretlen tettes ellen indult az eljárás, az ügyben pedig szakértőt rendeltek ki.

A Momentum szolnoki alelnökét, Szekeres Évát, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagját, Lukácsi Katalint és Pilák Imre független országgyűlési képviselőt csütörtök este vonták rendőrségi intézkedés alá a szolnoki Boldog Sándor Istán körúton, mert elkezdték átragasztgatni Szalay Ferenc plakátjait, amire új szlogeneket írtak. A "Nekünk Szolnok az első" az lett, hogy "Nekünk a zsebünk az első".

A rendőrök igazoltatták őket, végül két óra után szabadon távozhattak.

A lap emlékeztet arra, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtti kampányban a Jobbik hirdetéseit rongálták meg valakik, de a rendőrség a feljelentést azzal utasította el, hogy a plakátrongálás nem veszélyes a társadalomra, az beleesik a véleménynyilvánítás szabadságába.

Kapcsolódó

Rendőrök és kormányhivatalnokok segítségével festik le a Jobbik-plakátokat

A budaörsi polgármester észrevett egy akciót. Kormányhivatali dolgozók, rendőrök segítenek rongálni.