Móric
11 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Sikeres volt az ügyészség fellebbezése, november végéig előzetesben marad az ukrán kapitány

2019.09.17. 09:59

Augusztus végén a Fővárosi Törvényszék szeptember 30-ig hosszabbította meg a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását, bár az ügyészség három hónapra kérte azt. Az ügyészség emiatt fellebbezést nyújtott be, a másodfokon eljáró bíróság pedig helyt adott neki.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor közleménye szerint a Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta, az ügyészség indokait osztotta és emiatt megváltoztatta az elsőfokú határozatot. A másodfokú bíróság a letartóztatást 2019. november 30. napjáig hosszabbította meg.

A hajóskapitány ellen vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége mellett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyik eljárás.

dunai hajókatasztrófában összesen 25 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet vesztette életét. Heten túlélték  a tragédiát, egy dél-koreai nőt azonban még mindig eltűntként keresnek.

Mint nemrégiben megírtuk, sokkal bonyolultabb a vártnál a Hableány-baleset körülményei ügyében indult nyomozás. A nautikai, informatikai és műszaki egyesített szakértői vélemény a Viking Sigyn kapitányának védője és a Hableányt üzemeltető cég, a Panorama Deck Kft. jogi képviselői szerint is több ponton támadható volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport