Hajdúszoboszlón szétverték a frissen lerakott botlatóköveket

2019.09.20. 14:36

Szeptember elején Gunter Demnig német szobrászművész 10 magyar városban helyezett el a zsidók üldöztetésére emlékeztető botlatóköveket, így Hajdúszoboszlón is. A Kibic Magazinnak szerdán az egyik áldozat családjának leszármazottja, Faluvégi Katalin megdöbbentő beszámolót írt, miszerint a családja munkaszolgálaton vagy Auschwitzban megölt négy tagjára emlékeztető botlatóköveket megrongálták.

Faluvégi Katalint arról tájékoztatták, hogy az átadást követő nap hajnalán a rézlapokat szétverték. A gyanú szerint az elkövető az az idős férfi lehetett, aki a botlatókövek átadására szóló meghívást még augusztusban gorombán visszautasította, mondván az ő háza előtt nem lesz semmi ilyesmi. 

Szavakat nem találok, azt érzem, a rokonaimat újra megölték

- írja Faluvégi Katalin, aki a történtek után megkereste a művészt, a rabbit, és az alpolgármestert, aki arról tájékoztatta, hogy már megtették az első lépéseket.

A hajdúszoboszlói önkormányzat az Index megkeresésére azt közölte, a botlatókövek helyreállításában - ami már folyamatban van - minden segítséget megadnak a családnak.

Az Index megkereste a hajdúszoboszlói rendőrséget is, ahonnan azonban azt a választ kaptuk, hogy ők nem kaptak sem bejelentést, sem feljelentést az ügyben.