Felfüggesztett börtönt kapott a ligetvédők sátrát rugdosó rendőr

2019.09.24. 10:57

Idén februárban a a Pesti Központi Kerületi Bíróság 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a rendőrt, aki 2016 nyarán szolgálaton kívüli időben megrugdosta a Ligetvédők sátrát, amiben egy eltalált egy 11 éves kislányt a veséjén. Az ítélet ellen fellebbezést nyújtott be az ügyész és súlyosbítást kért.

A másodfokon eljáró bíróság helyt adott a fellebbezésnek és közösség tagja elleni erőszak miatt a pénzbüntetést 6 hónap börtönbüntetésre súlyosbította, aminek végrehajtását 1 év 4 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Mint 2016-ban megírtuk, az eset az Olof Palme sétányon történt, ahol az aktivisták a liget fáit őrizték. Hajnalban arra lettek figyelmesek, hogy két részeg férfi és két nő a sátrukhoz lép, majd egyikük belerúg a sátorba, eltalálva a kislányt. Amikor az anya kikiabált, hogy egy gyerek fekszik a sátorban, az illető visszajött és „Így kell a Ligetet védeni!" - felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és találta el másodjára is a kislányt, aki szerencsére nem sérült meg. A társaság ezután távozni akart, de a riadóztatott többi ligetvédő körbefogta és visszatartotta őket, amíg a rendőrök kiérkeznek.

A BRFK-t megkerestük, hogy megtudjuk, állományban van-e még a másodfokon is elítélt rendőr. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés 12:10-kor: Az ORFK kérdésünkre válaszolva közölte, hogy az elítét férfi már nem dolgozik a rendőrségen.