Budaházy Györgyék homofób transzparensekkel zavartak meg egy zártkörű workshopot

2019.09.26. 18:22 Módosítva: 2019.09.26. 19:47

Csütörtök délután négy körül tartották az Aurórában a Ne várj, varrj! nevű workshopot, amire nagyjából 15 ember volt kíváncsi. Az eseményen megjelent Budaházy György is, szintén nagyjából 15 emberrel, de ők nem azért mentek, hogy újrahasznosított termékeket készítsenek, hanem azért, hogy homofób transzparensekkel, valamint egy mobil hangrendszerrel megzavarják az egész eseményt - tudtuk meg Schönberger Ádámtól az Auróra egyik vezetőjétől.

Security Check Required

null

Schönberger elmondta, hogy kihívták a rendőröket, hogy tegyék ki Budaházyékat a zártkörű rendezvényről, a kiérkező rendőrök viszont először nem akartak bemenni az Auróra épületébe.

Az Auróra egyéb helységeiben is voltak emberek, akik mind abba a terembe sereglettek, ahol Budaházyék voltak, így az a fura helyzet állt elő, hogy a workshopra érkező személyek közben feltűnésmentesen el tudták hagyni a termet, a workshopot pedig egy másik teremben folytatni is tudták, míg Budaházyék ott maradtak hangoskodni a rendezvénynek eredetileg helyet adó teremben.

A rendőröket közben többször kérték, hogy intézkedjenek, végül Schönberger elmondása szerint kb. félóra után bementek az épületbe, és Budaházyékat kikísérték az Auróra klub nyílt, kocsmarészébe.

Itt a rendőrök azt javasolták az Auróra vezetésének és Budaházy Györgynek, hogy beszéljék meg egymás között a problémáikat, az Auróra viszont továbbra is azt szerette volna elérni, hogy Budaházyék a nyílt, kocsmarészről is távozzanak, a rendőrök szerint viszont nem követtek el semmi olyasmit, ami miatt egy szabadon használható területről el kellene menniük. Végül az a helyzet alakult ki, hogy két rendőr őrizte a zárt rész bejáratát, Budaházyék bent toporogtak a kocsmarészen, néhány másik rendőr pedig az épület előtt várta, hogy eszkalálódik-e a helyzet.

Az ügyben kerestük a rendőrséget, hogy pontosabb tájékoztatást kapjunk arról, hogy miért nem mentek be az épületbe először, csupán az épület előtt álltak.

„2019. szeptember 26-án 16 óra 24 perckor érkezett bejelentést a rendőrségre, hogy Budapest VIII. kerületében az Auróra szórakozóhelyen egy rendezvényt illetéktelenek megzavartak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a helyszínen megjelentek, meghallgatták a feleket, és megállapították, hogy sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt" - válaszolta a rendőrség a megkeresésünkre.