Nem ment el a tárgyalásra az ORÖ elnöke, így csak a választás után áll bíróság elé

2019.09.28. 19:01

Nem ment el péntek reggel a Nyíregyházi Törvényszékre a vesztegetés vádjával perbe fogott Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke  írja a Magyar Hang. Védőügyvédje szerint védence fertőző betegségben szenved, és azt kérte a testülettől, hogy az tárgyalást napolják el október 13-a utánra. Az előkészítő ülés Balogh ügyében október 16-án lesz. 

Balogh János a szabolcsi Ibrányban önkormányzati képviselőként indul, míg fia, akit ugyancsak Balogh Jánosnak hívnak, a Lungo Drom színeiben a roma kisebbségi önkormányzati képviselőségért. A Magyar Hang helyi forrásból úgy értesült, hogy Baloghot a nyíregyházi tárgyalás idején az ibrányi városházára látták bemenni.

Azért áll bíróság elé, mert 2018-ban fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni egy helyi vállalkozóval, de ahogy Balogh egy Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen fogalmazott, ezek a gyűlések nem valósultak volna meg „csak papíron”, ő viszont az Országos Roma Önkormányzat számlájáról utalt volna a vállalkozónak, aki a remélt visszaosztást követően megtarthatott volna hatszázezer forintot.