Mohácson visszaléptetnék a polgármester halála után egyedül maradt ellenzéki jelöltet

2019.10.01. 11:27

„A tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében“ visszaléptetnék a szocialista polgármesterjelöltet a helyi DK–Jobbik–Momentum ellenzéki szövetség képviselőjelöltjei, miután Csorbai Ferenc egyetlen ellenfele, Szekó József fideszes polgármester a múlt héten meghalt, és pártja a törvény értelmében már nem állíthat helyette új jelöltet. A Szabad Pécsnek kedden eljuttatott közlemény így hangzik:

A DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei megdöbbenten értesültek Szekó József polgármester úr tragikus haláláról és részvétüket fejezik ki hozzátartozóinak. Az előzetesen bejelentett hétvégi kampányeseményeinket kegyeleti okokból kifolyólag nem tartottuk meg. Bízunk benne, hogy egyedüli indulóként Csorbai Ferenc polgármesterjelölt úr a tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében visszalép, hogy Mohács lakói időközi választás keretében dönthessenek az új polgármester személyéről.

Csorbai azonban nem lép vissza; a döntést a Hvg.hu-nak az MSZP szóvivője, Nyakó István azzal indokolta, hogy

hivatalos jelölt, leadta a szükséges ajánlásokat. Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást.

Polgármesterjelöltek Mohácson
Polgármesterjelöltek Mohácson
Fotó: valasztas.hu

Ahogy arról írtunk, Szekó Józsefre a múlt pénteken találtak rá egy borospincében; valószínűleg baleset történhetett a gázzal teli pincében.