Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,42 Ft
8 °C
30 °C

Takaró Mihály felesége is részt vett a NAT kidolgozásában

2019.10.03. 12:23

Az Oktatási Hivatal (OH) kiadta azoknak a szakértőknek a névsorát, akik részt vettek a Nemzeti alaptantervhez (NAT) kapcsolódó kerettantervek kidolgozásában. A listán szerepel Takaró Mihályné is, aki – akárcsak a férje – havi közel félmillió forintért segített a dokumentum összeállításában, írja a Hvg.hu a független Szél Bernadett adatigénylésére hivatkozva.

Takaróné az OH válasza szerint 2019. május 15. és július 31. között, heti 40 órában látta el a munkát, a megbízásért a férjéhez hasonlóan havi bruttó 480 ezer forintot fizetett az Oktatási Hivatal.

Az Emmi kezdetben nem ismerte el Takaró Mihály megbízását, de később az Oktatási Hivatal kénytelen volt kiadni a 45 fős, nagyrészt gyakorló közép- vagy általános iskolai tanárokból álló névsort. Takaró Mihály több botrányt keltett a szélsőjobboldali, antiszemita szerzőket magasztaló vagy az általa nem elég magyarnak tartott írókat gyalázó kijelentéseivel.

Legutóbb idén nyáron, a komáromi Jókai Mór Nyári Egyetemen felvidéki magyar pedagógusok előtt értekezett arról, hogy Esterházy Péter kultúraromboló, ezért nem kell tanítani. Korábban megkérdőjelezte Kertész Imre magyarságát, Spiró György emberi mivoltát, és azt is kifejtette, hogy Petri György valószínűleg a pokolra került.

Takaró nyilvánosan is hangoztatott koncepciójának központi tétele, hogy a kommunista időszak elhazudta és a perifériára szorította a századelő és a két világháború közötti évek nemzeti-konzervatív szerzőit, miközben a nyugatosokat indokolatlanul preferálta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek