Szegeden irtózatos erővel berúgták a migránsmotort

2019.10.07. 13:42 Módosítva: 2019.10.07. 13:42

Hajléktalan emberekről készült fotókkal, fertőzésveszéllyel riogatja a helyieket a Fidesz-közeli Szeged Ma kiadásában megjelent Szeged Déli Szó nevű kiadvány legújabb számában. A hajléktalanokkal kapcsolatban a szerző azt írja, hogy a "civilizáltságunkat veszélyeztetik", "mindent összecsinálnak", "szarban, húgyban fetrengenek" és a "boltosok fertőzésveszélytől tartanak". És hogy hogy jön ez az önkormányzati választáshoz? Úgy, hogy a lap szerint az önkormányzat "nem hajlandó tudomást venni a problémáról".

Az alaposan átgondolt tényfeltáró cikk a Mars teret említi, ahol a hajléktalanok összegyűlnek, meg persze a városban másutt is, de ott már a boltok forgalmát veszélyeztetik.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Villamos Művek hirdetéseivel kitömött lap fő sztorija azonban nem a hajléktalanok elleni gyűlöletkeltés, hanem hogy milyen szörnyűség vár Szegedre, ha a vasárnapi választáson Botka László győz. A szerkesztés ravasz játékának tűnik az a cikk/hirdetés párosítás, amelynek egyik része egy cikk arról, hogy ha Botka marad, Szeged bukhatja az uszodát, mellette pedig az MVM hirdetése, amely szerint a "Hatékony együttműködéshez megbízható partner kell".

Az idei választások nagy sztorija ez. Kormányzati szereplők sorra járják a településeket, hogy figyelmeztessék a helyi választókat, a kormány csak akkor fogja támogatni a települést, ha a fideszes polgármesterjelöltre adják a szavazatukat.

„Szeged lesz az első számú betelepítési központ" - írja címlapsztorijában a Déli szó, ami pontosan Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz kongresszusán elmondott beszédének azon részére rímmel, amelynél kijelentette, hogy "a nagy fejlődésben pedig már csak a szegedieket várjuk" Nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, és végképp nem értjük, miért akarnak migránsvárossá válni. Ha baloldali kézen marad, Szeged lesz az első számú betelepítési célpont, ahogy azt a polgármester oly büszkén a képünkbe is mondta.

Ezzel szemben Pintér Sándor belügyminiszter éppen Szegeden azt mondta, „egy önkormányzat sem határozhatja meg a menekültek befogadását, ezt az állam határozhatja meg. Csak az állam folytathat menekültügyi eljárást, és adhat ki letelepedési engedélyt".