Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Orbán Viktor: Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni!

71748144 10157445951361093 5096738596677746688 o
2019.10.08. 15:24

„Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, 

akkor működjünk együtt és Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a helyi televízió, a Miskolci Napló című műsorában kedden.

Orbán szerint egy miniszterelnöknek akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. Szerinte itt viszont most nem ez a helyzet, hiszen az emberek figyelmét arra akarják ráirányítani, hogy „alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak.”

Úgy látja, ő ehhez keveset tud hozzátenni, mert a jelölteket helyben ismerik,

a döntést sokkal inkább a személyes helyismeret alapján érdemes meghozni, nem pedig az én, mondjuk úgy, hogy politikai természetű kommentárjaim alapján.

Éppen ezért nincs is igény arra, hogy a miniszterelnök az országot járja. Miskolccal mégis kivételt tett, ahogy fogalmazott „Miskolc fontos város, becsületbegyi ügy”, majd hosszasan kampányolt Alakszai Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett, aki szerinte rendkívül agilis polgármesterjelölt, akivel lehet együtt dolgozni. 

Beszélt az előző polgármester, Kriza Ákos munkájáról, aki egészségügyi okokra hivatkozva lépett vissza, és aki Orbán szerint „fantasztikus munkát végzett" a városban, most fognak beérni ennek a gyümölcsei. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy azért harcol, hogy „az öröksége ne menjen tönkre”. Szerinte nem kéne engedni, hogy „ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak”, majd kiemelte, hogy

ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé.

A tervek már nagyjából megvannak, Miskolc képe, hangulata a következő években erőteljes javulás előtt áll – árulta el.

Úgy véli, „egy DK-s ellenzéki polgármester, az szükségszerűen a kormány ellensége lesz” és azt is hangsúlyozta: ha fejleszteni, beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani a már kidolgozott terveket,

akkor működjünk együtt és Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni!

A miniszterelnök kijelentette: elkötelezett Miskolc, az ott élők és a leendő polgármester mellett is, "ha az nem harcolni akar ellenem", hanem a városiak érdekében együtt akar működni.

(Borítókép:  Orbán Viktor és Alakszai Zoltán Miskolcon 2019 október 8-án - fotó: Orbán Viktor facebook oldala)

(MTI)