Gyermekei megerőszakolása miatt bíróság elé állíthatják a rendőrgyilkos N. Istvánt

2019.10.11. 14:11

Vádemelési javaslattal fejeződött be a rendőrgyilkosként ismert N. László elleni nyomozás, aki a gyanú szerint megerőszakolta két gyerekét, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az ügyészség még az ősszel bíróságra viheti az ügyét a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfinak.

N. István az egyik elkövetője volt 40 évvel ezelőtt annak a csoportnak, akik ki akarták rabolni a Magyar Nemzeti Bankot, ehhez viszont fegyverekre volt szükségük, ezért megöltek egy posztos rendőrt, a géppisztolyát nem találták meg az őrbódéban, de a pisztolyát elvették. Három hónap után fogták el őket, ketten halálbüntetést, egy ember 15 évet kapott, N. István életfogytiglanit kapott.  N. 2001-ben szabadult, hajléktalanként élt, elhelyezkedni nem tudott, mert amikor rájöttek, hogy ő a rendőrgyilkos, mindig kirúgták. Tíz évvel később a férfi büntetése letöltöttnek számított.

A férfi 2016-ban Heves megyében összeköltözött egy nővel, akinek 8 éves lányát a nevére vette, és lett egy kisfiúk. Az asszony azonban rájött, hogy N. István megerőszakolta a kislányt, majd a saját kisfiát is, ezért feljelentést tett. A férfi elmenekült, de a rendőrök tavaly ősszel elfogták.

N. István tagadja a bűncselekményt, azonban az igazságügyi szakértők és a pszichológusok véleménye szerint megtörtént az erőszak. A Heves Megyei Főügyészség kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt emelhet vádat. Ha bűnösnek találják, 15 évet kaphat.