Videóra vették, ahogy a visszalépő győri jobbikosok a helyi civilekkel kvaterkáznak

2019.10.13. 09:57

A Civilek Győrért Egyesület néhány tagja azokkal a jobbikosokkal kvaterkázott, akik a Borkai-botrány kellős közepén kiléptek az ellenzéki összefogásból, írja az Azonnali.

A kilépésükkor azt mondták: nem Borkai miatt döntöttek így, lépésüknek nincs köze a győri polgármestert „ocsmány módon lejárató anyagokhoz”, de furcsamód „ellenzéki moslékszövetségnek” nevezték az addig általuk is vállalt együttműködést. Ezután a Jobbik országos vezetése kiállt az ellenzéki együttműködés fenntartása mellett, és felfüggesztették a győri pártszervezetet. A négy visszalépő képviselőjelölttel szemben etikai eljárás indult.

Az Azonnali korábban már írt a győri civil szervezetről, illetve a két csapat közti lehetséges összejátszásról. De az összejátszást korábban a civilek és a kilépő jobbikosok is egyértelműen tagadták.

Most azonban a helyi Momentumosok levideózták, ahogy a civil szervezet jelöltjei a Jobbik-irodában iszogatnak az összefogásból kilépő jobbikosokkal.

A reakcióikból úgy tűnik, hogy lebukásnak érezték, amikor meglátták, hogy videózzák őket:

Ezután az Azonnali megkérdezte a Civilek Győrért vezetőjét, Kovács Lászlót az ügyről, aki elmondta: tudja, hogy ez a négy fiatal ismeri egymást, semmi kivetnivalót vagy furcsát nem lát abban, hogy találkoztak. Arra, hogy miért bújtak el a kamera elől, azt mondta: nem lát bele a fejükbe, erre nem tud válaszolni.

A helyi momentumosok azt mondták az Azonnalinak, hogy a villany lekapcsolása után sokáig vártak az irodánál, de nem jöttek ki az érintettek.