Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Kósa megmagyarázta, miért nem lehet mostantól Borkait a Fidesz emberének tekinteni

2019.10.15. 13:45

Borkai Zsolt kilépett ugyan a Fideszből, de kitölti ciklusát, és együtt fog működni a győri Fidesz-frakcióval. Ezzel a Fidesz részéről el van rendezve az ügy?- kérdeztük az Alapjogokért Központ választásokat értékelő konferenciája után Kósa Lajostól. 

A Fidesz alelnöke szerint Borkai kilépett a Fideszből, mert elfogadta azt az álláspontjukat, hogy "az olyan magatartás, amelyet ő tanúsított, nem elfogadható a Fideszen belül". Egyébként az, hogy a győri önkormányzatban ki kivel hogyan működik együtt, az Borkai Zsolt, a győri Fidesz-frakció és az oda bejutott képviselők ügye.

Számtalan olyan önkormányzat lesz, ahol az ellenzék és a kormánypártok politikusai különböző ügyekben együttműködnek; ettől még a DK-s képviselőket nem lehet azzal vádolni, hogy ők fideszesek lennének, meg a fideszeseket sem azzal, hogy DK-sok lennének

- jelentette ki Kósa. 

Arra a felvetésre, hogy talán a győriek azért szavaztak Borkaira, mert azt várták, hogy a Fidesz lelépteti és kapnak helyette egy makulátlan multú fideszes polgármesterjelöltet, Kósa azt mondta, hogy a győri szavazók motivációja nagyon fontos, de a Fidesz számára nem ismert, "ez egy vélelem".