Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Hamis tanúzás miatt indult nyomozás a pécsi fideszes polgármesterjelöltet érintő ügyben

2019.10.19. 10:09

Ahogy arról beszámoltunk, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjét, Vári Attilát egy egyetemista megverése nyomán indult bírósági perben tanúként idézték be, ám mint az ítéletből kiderült, Várinak nem hitt a bíróság: az első és a másodfokú ítélet szerint sem felelt meg a tényeknek a Fidesz jelenlegi jelöltjének tanúvallomása. A diákot a Vári Attila által irányított PSN Zrt. üzemeltette sportcsarnok biztonsági őrei verték meg, a bíróság ipapírok szerint pedig Vári a sértettre akarta hárítani a felelősséget, ám ezt több valótlan állítással próbálta elérni.

Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő hivatalos kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez még a választás előtt azzal a kérdéssel, hogy indult-e büntetőeljárás Vári Attila valótlan tanúvallomása miatt, Polt Péter pedig válaszában azt írta, ilyen feljelentést senki sem tett, de ez a kérdés így akként értékelendő, így a legfőbb ügyész a baranya megyei rendőrséghez továbbította az ügyet.

A Szabadpécs kérdésére csütörtökön válaszolt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, azt írták:

Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében szereplő esettel kapcsolatban feljelentés alapján hamis tanúzás miatt indult büntetőeljárás a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni.

Vári Attila volt a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület pécsi polgármesterjelöltje az önkormányzati választásokon, és bár több szavazatot kapott, mint a leköszönő fideszes polgármester, Páva Zsoltra öt éve, de mégsem lett polgármester, mert összellenzéki kihívója nála is többet szerzett. Vári végül a fideszes kompenzációs listáról bejutva képviselői mandátumot szerzett a pécsi közgyűlésben.