Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Fellép a Quimby az új főpolgármester első október 23-i megemlékezésén

2019.10.19. 12:01

Karácsony Gergely a Facebookon hozott létre egy eseményt október 23-ára azzal a címmel, "Hol szabad vagy, otthon vagy!'. Az új főpolgármester meghívója szerint 1956. október 23-án a magyarok kiálltak a szabadságukért. "Azért harcoltak, hogy hazájuk európaibb, elnyomástól független, szabad ország legyen. Idén azonban nem csak ezért emlékezünk: 1989-ben ezen a napon kiáltották ki a köztársaságot", írta. És azt is:

Tíz nap telt el azóta, hogy visszavettük Budapestet. Visszaszerezzük az elvett éveket, visszaadjuk a fővárost a budapestieknek, megteremtjük a beleszólás jogát közös ügyeinkbe és élő, élhetőbb, zöld metropoliszt építünk! Emlékezz velünk '56 hőseire, ünnepeljük együtt a harmadik magyar köztársaság születésnapját!

A meghívó szerint a Főpolgármesteri Hivatalhoz október 23-án, szerdán 17:30-ra vár mindenkit Karácsony, akinek beszédét követően koncertet ad a Quimby. A helyszín a Városháza parkolója, melyet a Károly körút felől lehet majd megközelíteni, áll a programajánlóban.

Az október 23-i állami rendezvényekkel kapcsolatban írtunk arról, hogy a kormányfő sajtófőnöke arról tájékoztatta az Indexet: amennyiben Orbán Viktornak nem kell uniós csúcstalálkozóra utaznia, akkor nemcsak részt vesz, de beszédet is mond majd a Terror Házánál. Az eredeti programban ugyanakkor Orbán nem szerepel.