Nemrég még képet hamisított, most a sajtószabadságot ünnepli a Bácskai Napló

2019.10.20. 11:36

A sajtószabadságot ünnepli és az objektív újságírásról ír a Bácskai Napló a legújabb számában. Géczy Zsolt főszerkesztő közleményében azt írta, hogy "a kezdet bíztató" ugyanis Baja új polgármestere a sajtószabadság és az objektív újságírás híve, ezért ennek szellemében tevékenykedhet a szerkesztőség. 

Géczy arról is írt, hogy az elmúlt években több támadást is kapott a lap, az olvasók az objektív tájékoztatást kérték rajtuk számon. 

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, szeptember végén a Bácskai Napló szétfotosopolta és eltorzította az ellenzéki jelöltek fényképét. Baja város önkormányzati lapja úgy mutatta be a nem fideszes jelölteket, hogy kancsal szemet, ferde orrot, sötétebb arcot, hosszú nyakat  fotosoppoltak  a képekre. 

Fotó: Dani Gitta / Facebook

Akkor úgy reagáltak erre, hogy a "Bácskai Naplót ért méltatlan támadások miatt" egyetlen jelölt arcképét sem közölték. Most az új lapszámban is szóba kerül a képhamisításos vád, amelyről azt írják, hogy nem ők követték el a hamisítást,  azok már ebben a formában érkeztek meg a szerkesztőségbe, és senkiben nem merült fel a gyanú, hogy manipulált képet kaptak.   • Hírek
  • Bankszámla