Orbán a Borkai-videóról: Beteg dolognak tartom

olimp.PNG
2019.10.21. 18:56 Módosítva: 2019.10.21. 22:18

Steinmetz Ádám jobbikos képviselő, olimpiai bajnok magyar vízilabdázó a saját olimpiai aranyérmét feltartva kérdezte Orbán Viktort a parlamentben Borkai Zsolt ügyéről. A politikus szerint Borkai viselkedése rossz fényt vet az olimpikonokra, a felvett életjáradékra pedig kérdés, hogy erkölcsileg méltó-e.

„Tisztelettel kérdezem, mit fog tenni az olimpikonjaink most Borkai Zsolt által megtépázott tekintélyének megóvása érdekében? Ön szerint a társadalom megvetését kiváltó, gusztustalan és erkölcstelen magatartást tanúsító olimpikon méltó az életjáradékra?” – kérdezte Steinmetz.

Orbán válaszában azt mondta, köszöni a kérdést, majd tisztázta, szeretné világossá tenni:

„Beteg dolognak tartom, hogy ha valaki saját maga készít, vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Az egy beteg dolog.”

Ezután azt mondta, mindenkinek azt a döntést kell meghoznia, ami rá tartozik. Így a Fidesz meghozta: „Világossá tettük, hogy útjaink elválnak”. Győr is meghozta a maga döntését. Az olimpikonoknak pedig szintén meg kell, vagy lehet hozni, de ehhez azt kérte a képviselőtől, forduljon a Magyar Olimpiai Bizottsághoz.

Steinmetz ezután azt mondta, benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy a hasonló helyzetekben etikai bizottság elé kerüljenek az olimpikonok, ahol akár az életjáradék megvonásáról is dönthetnek. Orbán erre azt mondta, azt kéri a képviselőtől, először az olimpiai bizottsághoz forduljon, a bizottság tegyen javaslatot, amit majd valószínűleg támogatni fognak.

A kérdést és választ itt tudja megnézni:

Orbán Borkairól

A Borkai-botrányról ezekből a cikkeinkből, videóinkból tudhat meg többet.  • Hírek
  • Árfolyam