Jogerősen 13 évet kapott a skizofrén nagykanizsai férfi

2019.10.30. 08:00

Helyben hagyta a Zalaegerszegi Törvényszék tavaszi határozatát a Pécsi Ítélőszék, így most már jogerősen is 13 év fegyházbüntetéssel sújtották azt a nagykanizsai férfit, aki 2017 szeptemberében különös kegyetlenséggel meggyilkolta volt élettársát az utcán, miután az szakítani szeretett volna vele, írja a Bors.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 41 éves, büntetlen előéletű, ám súlyos személyiségzavarral küzdő N. Tibor és a nő 2014-ben kezdték kapcsolatukat, amely konfliktusokkal, szakításokkal, tettlegességgel teli volt. 2017-ben, munkavállalás miatt együtt költöztek Ausztriába, ám pár hónap múlva hazajöttek Nagykanizsára – a nő ekkor már albérletbe költözött, ezután pedig végleg szakítani akart. 

Végül a férfi 2017 szeptemberében elcsalta magához a nőt, érkezésekor dulakodni kezdtek, majd N. Tibor egy vasráccsal kétszer is lesújtott a fejére, amikor pedig a földre zuhant, egy nagy késsel több tucatnyiszor megszúrta. A segélykiáltásokat hallva a szomszéd kihívta a mentőket, de időközben a férfi elvágta a nő nyakát, aki a helyszínen meghalt. A tettes ezek után magát is többször megsebezte, majd menekülni próbált. Az asszony testén 35 késszúrást találtak. A férfi kóros elmeállapotú, paranoiás skizofréniában szenved, de mert pontosan tudta, hogy mire készült és milyen brutalitással követte el a gyilkosságot, a szakértői vélemények szerint közepes fokban korlátozott a beszámíthatósága.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport