Megint bedrogozva vezetett a zuglói kokainos gázoló

2019.11.05. 12:48 Módosítva: 2020.03.13. 20:06

Idén szeptemberben ismét kábítószer hatása alatt vezetett az a fiatal nő, aki még 2016-ban gázolt halálra egy idős férfit Zuglóban, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott, írja a 24.hu. 

A 2016-os baleset után a rendőrök a nő összetört Audiját nem messze a helyszíntől, egy szépségszalon előtt találták meg, ahol a sofőr éppen műszempillát csináltatott magának. Nem sokkal a baleset után kiderült, hogy a nő kokainozott, és valószínűleg ezért nem érzékelte, hogy elütött egy embert. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon 5 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a nőt, 6 évre eltiltotta a közügyektől, valamint

véglegesen eltiltotta a vezetéstől.

Az ügy másodfokon októberben folytatódott volna a Fővárosi Törvényszéken, de a tárgyalást váratlanul elnapolták.

Az elsőfokú bíróság a vádlottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, azzal, hogy a vádlott Budapest közigazgatási területét nem hagyhatja el. Mivel a vádlottal szemben szeptemberben rendőri intézkedés történt, a Fővárosi Főügyészség indítványozta a bűnügyi felügyelet szabályainak szigorítását

– mondta a lapnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A Fővárosi Törvényszék az ügyészség indítványa alapján elrendelte, hogy a nő az otthonát csak külön engedéllyel hagyhatja el, de a döntés még nem jogerős.