Ha holnap délelőtt repül, induljon időben, jön Erdoğan

2019.11.06. 12:41

A török elnök csütörtöki látogatása jelentősen megkavarja Budapest forgalmát csütörtökön: míg az autósoknak a békésebb közlekedés miatt érdemes egy igen terjedelmes listát végigböngészniük, addig a közösségi közlekedésben részt vevők sem járhatnak szemellenzővel. Az MTI híre szerint ugyanis több közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

A BKK a közleményében azt írta, hogy a változások főleg az Andrássy út – Lánchíd útvonalat és az ezt keresztező utcákat, valamint a budai Vár környékét érintik. Ezért arra kérik a fővárosban közlekedőket, hogy ha tehetik, használják a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat, főképp az M2-es, az M3-as és az M4-es metrót. Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat is, ezért akinek a repülőgépe 10 és 12 óra között, illetve 19 és 21 óra között indul, annak érdemes lényegesen korábban elindulnia otthonról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden arról adott tájékoztatást, hogy csütörtök éjfélig sok helyen tilos parkolni, egyebek mellett a Mexikói úti parkoló felüljáró melletti útszakaszának mindkét oldalán, a Városligeti körút mindkét oldalán a Kós Károly sétánytól 50 méter hosszú szakaszon, a Hősök terén, az Andrássy úton és szervizútján, a Kodály körönd, az Oktogon és a Széchenyi István tér teljes területén, a Magyar Tudományos Akadémia előtti nagy parkolóban, a pesti és a budai alsó rakparton a Lánchíd körül, a Clark Ádám téren, a Dózsa György téren, valamint a Dísz téri parkolóban.