Kontármunka miatt szakadt le az óvoda mennyezete

2019.11.22. 14:56

Szabálytalan kivitelezés miatt szakadt le a frissen felújított csorvási óvoda mennyezete még tavaly augusztusban, írja a Police.hu.

2018. augusztus 10-én kora délután megrepedt, majd leszakadt az álmennyezet a csorvási óvoda nemrég felújított Bocskai utcai épületének egyik termében. A munkálatok befejezése után a használatbavételi engedélyt is megkapták. Amikor a mennyezet leszakadt, hét óvodás aludt a teremben, írta a Beol.hu.

csorvási óvoda
Fotó: Police.hu

Az egyik óvodapedagógus egy nagy reccsenést hallott, és a plafonon pillanatok alatt repedések keletkeztek. Az óvónők a dajkákkal együtt azonnal átvitték a gyerekeket egy másik terembe, az ágyakat is kihordták onnan. Ekkor indult meg az álmennyezetről a gipszkarton, ami a világítással együtt leszakadt. A gyors intézkedésnek köszönhetően nem történt akkor személyi sérülés.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A nyomozás során kiderült, hogy szabálytalan kivitelezés miatt kerültek veszélybe az óvónők és a gyermekek. A gipszkartonszerelési munkálatokat végzők ugyanis szabálytalan technológiát alkalmaztak,

elfogyott a fém beütődübeljük, ezért műanyagot használtak helyette.

A rendőrség a felújítás felelős műszaki vezetőjét és az alvállalkozó cég képviselőjét, valamint a munkálatokat végző három alkalmazottat gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével.