Bróker Marcsit hazaengedik, sokan várják már, hogy elszámoltathassák

2019.12.09. 05:40

Hajaj, lesz majd itt nagy élet, ha Marcsika hazajön, sokan várják majd őt a kapuban, hogy elszámoljanak vele – mondta a Blikknek a nő, D. Sándorné, vagy ismertebb néven Bróker Marcsi szomszédja, Porok László. 

Bróker Marcsika a Kun-Mediátor Utazási Iroda vezetőjeként tizenöt éven át valójában piramis játékot épített, a botrány kirobbanásakor a Karib-tengeri Belize-be menekült. Három éve fogták el külföldön a rendőrök, azóta van előzetes letartóztatásban. Karácsonykor azonban kiengedik, mert a törvény szerint ítélet nélkül senki nem lehet a rácsok mögött három évnél hosszabb ideig, márpedig D. Sándorné ügyében még nincs ítélet. Bróker Marcsika így visszatér Karcagra. 

"Az én nagymamám 15 millió forintját vitte a bankba, hogy ott fialtassa. Csakhogy a nagyit az ügyintéző a közvetlen szomszédunkban lakó korábbi fiókvezetőhöz, Marcsikához küldte, mert ő sokkal több kamatot fizet. Persze, jól becsapta Marcsika, pedig gyerekkora óta ismerte az apukámat" - mondta a lapnak Porok.

A Blikk megtudta, Bróker Marcsika lányai, a kozmetikusként dolgozó Kriszta és a bolti eladó Erika az iskolás gyerekeik biztonsága miatt elköltöztek Karcagról. A lányok másfél év után a beszélőn találkoztak újra az édesanyjukkal, akinek a szabadulását most szorongva várják. Attól félnek, újra fellángolnak az indulatok. – Tőlem aztán nem kell félnie Marcsikának, már nem érdekel engem se ő, se a pénz – válaszolta röviden a Blikk kérdésére Bróker Marcsi sógora, aki 50 millió forintot adott az asszonynak, de sosem kapta vissza.

A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István korábban a Népszavának elmondta: elsőfokú ítélet legkorábban 2020 közepén várható, így a jogerős ítéletig még hosszú idő telhet el. 

A 12 milliárdos kár nagy része valószínűleg sosem térül meg, az összegnek csupán töredékét sikerült zár alá venni.