Pár óra alatt négyszer gázoltak zebrán Győr-Moson-Sopron megyében

2019.12.14. 10:33

A Police.hu összegezte, hogy mi történt december 13-án Győr-Moson-Sopron megyében. Röviden összefoglalva: a megyében pénteken életveszélyes volt gyalogosnak lenni.

Ezek történtek:

  • Helyszín: Sopron, Kossuth utca Időpont: 16 óra 25 perc Leírás: Egy Citroent vezető 75 éves férfi a zebrához érve nem adott elsőbbséget. Egészen pontosan megállt a zebránál, elengedte a jobbról érkező gyalogost, de nem vett észre, hogy balról is jönnek, elindult, így az onnan érkező gyalogost elgázolta. Sérülés: A gyalogos megsérült, kórházba vitték.
  • Helyszín: Sopron, Lackner Kristóf utca 27. Időpont: Alig egy órával később Leírás: Egy menetirány szerint balról érkező gyalogost ütött el a zebrán egy 26 éves helybéli sofőr. Sérülés: A gyalogos megsérült, kórházba vitték.
  • Helyszín: Győr, Hédervári út Időpont: 17 óra 48 perc Leírás: Egy Ford Mondeo gépkocsival közlekedő 38 éves győri járművezető figyelmetlenül kanyarodott, ezért a zebrán neki balról, szabályosan közlekedő gyalogos férfi lábának ütközött a kocsijával. Sérülés: A gyalogos megsérült, kórházba vitték.
  • Helyszín: a 83-as számú főút 71. kilométerszelvénye Időpont: Később, az esi órákban Leírás: Egy 42 éves győrújbaráti férfi Volkswagen típusú gépkocsijával Tét irányából Győr felé haladt, amikor a zebrához érve elütötte az előtte áthaladó nőt, mert rosszul választotta meg a kocsija sebességét. Sérülés: A gyalogos megsérült, kórházba szállították.