Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C

Két férfi azt találta ki karácsonyi programnak, hogy hamis rendszámú autóval, bedrogozva elmennek lopni

2019.12.25. 08:08

Egy polgárőr mozgolódást látott az elvileg zárva tartó vámosszabadi hulladékudvarban december 24-én, 9 óra körül, úgyhogy szólt a körzeti megbízottnak, hogy valami nem stimmel, írja a police.hu. Miközben a pihenőidejét töltő rendőr magát szolgálatba helyezve úton volt, a hulladékudvarból egy férfi megpróbált elfutni, őt a polgárőrök visszatartották. 

Kiderült, hogy a férfi a kerítést felemelve jutott be, táskákba rakodta a lopott tárgyakat, majd azokat menekülés közben otthagyta.

N4060066
Fotó: Police.hu

A sztori azonban itt kezdett el még izgalmasabbá válni: a körzeti megbízott és az időközben megérkező győri rendőrök átvizsgálták a tolvajok autóját és egy műanyagzacskóban kábítószergyanús anyagot találtak. Kiderült, hogy az autón a járművön található rendszámot Németországban lopás miatt körözik, és nem ahhoz az autóhoz tartozik, amivel a tolvajok mentek.

A 31 éves écsi és a 26 éves győri lakost a járőrök elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A nyomozók mindkettőjüket kábítószer birtoklása vétség, lopás vétség, továbbá az écsi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.