A köd miatt nem tudtak Debrecenben leszállni a gépek

2020.01.02. 10:09

A sűrű köd miatt csütörtök hajnalban a Wizz Air londoni és doncasteri járatai nem tudtak leszállni a debreceni repülőtéren, ezért a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre irányították át őket, mondta Radó András, a Wizz Air szóvivője az Indexnek.

A W67854-es számú londoni járat a menetrend szerint 2:20-kor száll volna le a debreceni repülőtéren, azonban a pilóták átstartoltak, majd több kör megtétele után végül Budapest felé vették az irányt, és 2:41-kor landoltak a ferihegyi repülőtéren. Néhány perccel később a W67856-os számú doncasteri járat pilótái már meg sem kísérelték a leszállás, néhány kör után 2:50-kor a Budapesten landoltak. Az utasokat később buszokkal szállították Debrecenben. Az időjárási viszonyok miatt több induló gép is késve szállt fel a debreceni repülőtérről.

A debreceni repülőtéren egyelőre még nincs kiépítve a legkorszerűbb ILS-rendszer (Instrumental Landing System), ami a landoló repülőgépek személyzetét segíti éjszaka vagy rossz látási viszonyok között, hogy a futópálya küszöbe után biztonságosan érjenek földet.

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelentése szerint csütörtökön többnyire gyengén felhős, csapadékmentes időre számíthatunk. Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken ugyan, de az Északi-középhegység környezetében, az Alföld északi és keleti részén tartósabban megmaradhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a fagypont körüli értékek a tartósabban borult, ködös tájakon várhatók. Késő estére +1 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.