Bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak az Újlipótvárosban meghalt orosz zongoraművész ügyében

2020.01.09. 05:12 Módosítva: 2020.01.09. 06:36

Egy ideig biztosan nem adhatja ki tulajdonosa azt az újlipótvárosi lakást, ahol december 22-én egy 27 éves baskírföldi zongoraművészre holtan, kísérőjére pedig eszméletlenül találtak rá. A rendőrség ugyanis a gázkészülékeket lezáratta és a rendszerről leköttette.

Az már nem sokkal a történtek után kiderült, hogy  Elina Valijeva halálát a fürdőszobai gázkészülék hibája okozta. A BRFK először közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta a halálesetet, az Index kérdésére most azt válaszolták, hogy az eljárás alatt bűncselekmény gyanúja merült fel és 

2019. december 30-án foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak nyomozást. 

Hozzátették, hogy még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, szakértőt viszont már kirendeltek. 

A zongoraművész számos nemzetközi díj nyertese volt, és az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott.

Az Index több forrásból is úgy értesült, hogy Valijeva és kísérője az Airbnb-n keresztül bérelte ki a budapesti lakást. Társát mérgezéses tünetekkel a Péterfy Kórházban ápolták, állapota súlyos volt, de nem életveszélyes.