Letartóztatták a szilveszteri dunavarsányi gyilkosság három gyanúsítottját

2020.01.13. 19:40

Elrendelték a szilveszteri dunavarsányi gyilkosság három gyanúsítottjának letartóztatását, olvasható a Budapest Környéki Törvényszék sajtóközleményében

Az ügy úgy kezdődött, hogy egy pár és a nő 19 éves fia Dunavarsányba utaztak a gyerek nagyapjához szilveszterezni. 23 óra körül meglátogattak egy férfit, állítólag már azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzenek tőle. Koccintottak, italoztak, aztán valamin összevitatkoztak a házigazdával, és távozniuk kellett.

Sajnos nem ért itt még véget a történet, mert nem sokkal később visszamentek, és a férfi betörte az ajtót, majd akkorát húzott be a házigazdának, hogy az elesett és eszméletét vesztette. A nő és fia se tétlenkedett ez idő alatt, azonnal elkezdték átkutatni a házat, és összeszedni az értékesebb tárgyakat. Időközben magához tért a házigazda, a 19 éves fiú pedig késsel támadt rá. Azt követelte tőle, hogy mondja meg, hol van a pénze. A férfi viszont nagy valószínűséggel hallgathatott, mert támadói dühükben elkezdték rugdosni, különböző tárgyakkal dobálni, és az étkezőasztalt is ráborították. 

Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, három támadója pedig az összeszedett élelmiszerrel és értékekkel együtt távozott a helyszínről.

A dunavarsányi férfi holttestére csak négy nappal később találtak rá családtagjai. Az első orvosi vélemény alapján még nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult az ügyben.

Öt nappal később azonban a boncolási jegyzőkönyv bántalmazásból eredő sérüléseket azonosított.

A rendőrség 24 órán belül azonosította, és a Komárom-Esztergom megyei Naszályon elfogta az elkövetőket. A két férfi épp elindult gépkocsival, amikor egy rendőrautó elállta az útjukat, a nő pedig a rendőrök felszólítására jött ki a házból. Miután átkutatták a házat, több olyan tárgyat is találtak, amely a dunavarsányi férfi házából származott.

Image2 m 0
Fotó: Police.hu

A nyomozás során aztán az is kiderült, hogy az idősebb férfit már korábban is elítélték egy másik ügyben, csak alig pár hónapja bocsátották feltételes szabadságra.  

A bíróság a kihallgatás után elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra. A végzés ellen a nő és fia fellebbeztek, míg az élettársa és az ügyész tudomásul vették a döntést.

A törvényszék közleményében azt írja, a bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport