Egy piroson átszáguldó, szlalomozó buszt is nyakon csíptek a civilnek álcázott rendőrök

2020.01.20. 14:59 Módosítva: 2020.01.20. 15:00

Folytatódik a rendőrség közlekedésbiztonsági akciósorozata. A rendőrök civil kocsikkal már nem csak a fővárosban, hanem országszerte cirkálnak, a műszerfalra telepített kamera segítségével pedig azonnal bizonyítani tudják azokat a szabálytalanságokat, amiket az óvatlan és gyakran erőszakos autósok elkövetnek.

A hatodik rész mindjárt egy tömeges szabálytalansággal kezdődik. Egymás után három autós is a piros lámpán robog át, közkeletű néven, narancssárgán, de mindenképpen olyankor, amikor a sárga már átváltott pirosba. Az is látható, hogy egyikük sem féktávolságon belül észleli a pirosat, mégis gázt adnak fékezés helyett.

Az esetek nagy része mindenki számára ismerős, a rendőrségi felvételek annyiban jelentenek újdonságot, hogy a szabálytalanságot azonnal megtorlás követi.

Így járt például Nyíregyházán az a buszos is, akinek nem volt türelme kivárni az előtte álló, jobbra kanyarodásra váró sort, ezért átvágott a balra kanyarodó sávba, majd onnan száguldott tovább egyenesen. Az esetet súlyosbította, hogy a piroson is áthajtott.

A rendőrök tovább folytatják az akciót.