Elítélte a bíróság az idős nőt láncon, pincében tartó párt

2020.01.20. 15:48

A Monori járásbíróság hétfőn ítéletet hirdetett az idős nőt láncon tartó pár ügyében – derül ki egy bírósági közleményből. A monorierdei férfit és nőt személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádoltak.

A nő, akit a pincébe zártak 2010-ig egyedül élt budapesti lakásában. Pszichiátriai betegsége miatt a bíróság 1998-ban  pszichiátriai betegsége miatt cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezte. 2010-ben többször is elhagyta a lakását anélkül, hogy bárkinek szólt volna, így december 28-án eltűntként körözték, majd 2016-ban halottá nyilvánították.

Mint kiderült, legkésőbb 2010-ben a nő megismerkedett a monorierdei párral, akik felajánlották, hogy költözzön hozzájuk, amit saját akaratából meg is tett. A pincében alakítottak ki neki egy lakrészt, velük evett és gyakran segített a ház körül teendőkben. Többször elhagyta a házat, de a pár mindig megtalálta és visszavitte. H.L. első rendű vádlott (H. E. másodrendű vádlott tudtával) lánccal összekötötte és lelakatolta a nő lábait, mikor a pár elhagyta a házat.

2017 júniusában valamikor H. L. úgy megütötte a nőt, hogy nyolc napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett. Nem sokkal később, június végén mikor a pár elhagyta a házat, a megszokott módon láncra verték az idős nőt. Ezúttal azonban a fogolynak sikerült kiszabadulnia, így kimászott a kapun, és a vasúti sín mentén elsétált Vecsésig. Ott egy bolt előtt (jól láthatóan alultápláltan, elhanyagolt állapotban) a kukában turkált, mikor arra járók kihívták a rendőröket, mivel egy 60 centis lánc lógott a lábán.

H. L. társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének-, valamint testi sértés bűntettében és becsületsértés vétségében 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

H. E.-t társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettéért a bíróság 200 óra közmunkára ítélte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport