Ida
5 °C
7 °C

Egymilliót kell fizetnie Szécsény polgármesterének, mert lekapcsolta a várost az internetről

2020.01.24. 07:15

Egymillió forintos pénzbüntetést kell fizetnie Szécsény (októbertől független, de korábban fideszes) polgármesterének, Stayer Lászlónak, amiért 2015 nyarán lekapcsolta a város internetszervereit.

A Balassagyarmati Törvényszék jogerős ítélete ezzel 250 ezer forinttal kevesebb büntetést ítélt meg, mint korábban első fokon, mert figyelembe vette, hogy a polgármesternek kiskorú gyerekeiről kell gondoskodnia, írja a 24.hu.

Stayer László
Stayer László
Fotó: Komka Péter / MTI

Stayer László 2015. július 6-án magához vette a kulcsokat, lement a hivatal pincéjébe, és egyesével szépen lekapcsolta a várost az internetről. 

Ezzel pedig nem csupán a város lakói maradtak internet nélkül, hanem

megbénult a Szécsényi Rendőrkapitányság informatikai rendszere valamint a Nógrád Megyei Kormányhivatal Szécsényi Járási Hivatala, a Szécsényi Katasztrófavédelmi Örs és az Országos Mentőszolgálat csak rádión kapta meg a riasztásokat, leállt a Szécsényi Közös Önkormányzati Hivatal informatikai rendszere, és az e-MultiCoop Szövetkezet internetes adatforgalma is, ami jelentős zavart okozott a közintézmények működésében,

 –  emlékeztet a lap.

Stayer elsőfokon még tagadta bűnösségét, másodfokon azonban írásban beismerő vallomást tett. 

A másodfokú ítélet kihirdetése után a polgármester közleményben reagált a város honlapján, amiben azt írta,  az ítélettel továbbra sem ért egyet, de elfogadja. A 24 idézi is:

A városa iránt felelősséget érző ember személyes sérelmeit a háttérbe szorítja, bármilyen fájdalmasnak és igazságtalannak is érzi azt. Ha pedig anyagilag ennyit tehettem Szécsényért, akkor örömmel tettem.