Csenyétén a mentők megvárták a rendőrt, mielőtt bementek volna a romatelepre, a beteg meghalt

2020.01.26. 13:35 Módosítva: 2020.01.26. 15:43

Pénteken este a Borsod megyei Csenyétén rosszul lett egy ember, leállt a légzése és a szívverését sem tudták kitapintani, ezért mentőt hívtak hozzá. Az ezt követő eseményekről a csenyétei polgármester, Kiss István a Facebookon számolt be. Azt mondta, a mentők kiértek, de nem voltak hajlandóak a roma telepre bemenni, és megvárták a rendőröket.

A polgármestert nem sokkal pénteken este fél nyolc előtt hívták a rokonok a hírrel. Ő Szászfáról néhány perc alatt a helyszínre érkezett, látta a mentőket is, akik nem mozdultak a telep széléről, és azt mondták neki, csak rendőri kísérettel mehetnek be.

Egy szemtanú szerint a rendőrök 20-30 perc múlva érkeztek ki, és eközben a beteg meghalt. A polgármester mentő híján a saját kocsijába tette testet, és elvitte a mentőig, ott vizsgálta meg a mentőtiszt, és megállapította, hogy a beteg meghalt.

A polgármester szerint ekkor már két mentőautó is ott volt, de szerinte a mentősök azt mondták, amúgy sem tudták volna a beteget megmenteni.

A polgármester azt ígérte, feljelentést tesz.

Az Országos Mentőszolgálat szerint eleve egy élettelen emberhez riasztották őket, és már a telefonhívásnál szidalmazták kollégájukat, ezt bizonyítani is tudják, és ezért kellett rendőröket hívni. A teljes közleményük alább olvasható.

A 444.hu-nak azt írta a rendőrség, hogy „az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is. Az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel”. 

A polgármester szerint tavaly egy ötéves gyerek is meghalt a mentősök késlekedése miatt.

Korábban az Index is forgatott az ország legszegényebb településén.

Az ország legszegényebb családja

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport