Tucatnyi gyerek sérült meg a géderlaki buszbalesetben

2020.01.30. 13:08

A rendőrség híre szerint 12 ember sérült meg abban a balesetben, ami nem sokkal 8 óra előtt történt a Bács-Kiskun megyei Géderlakon. Az ATV úgy tudja, hogy a sérültek közül 11 gyerek.

A menetrend szerinti busz, ami diákokkal volt tele, a fagyos útburkolat miatt lecsúszott az útról egy kanyarban. Katona György polgármester a helyi KoronaFM100-nak elmondta, a mentők és a rendőrség azonnal a helyszínre érkeztek, folyamatos a sérültek ellátása. A polgármester szerint nem ez az első baleset ebben a kanyarban.

A rendőrség szerint a helyszínelést befejezték, a sérültek állapotáról egyelőre nincsen hír.

Frissítés: Az MTI a rendőrség sajtóreferensétől megtudta, hogy a buszon 43-an utaztak, a busz az iskola fala előtt egy méterre az árokba csapódott. A gyerekek már leszálláshoz készültek, amikor az autóbusz megcsúszott, így a baleset következtében többen elestek. Tíz gyereket kellett a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Sürgősségi Osztályára szállítani: nyolc  könnyebb, kettő súlyos sérüléseket szenvedett, az egyik diáknak eltört a csuklója.

A helyi iskolában a baleset miatt tanítási szünetet tartanak, de fogadják azokat a gyerekeket, akiknek nem tudták megoldani a felügyeletét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport