Lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere megállókat a 3-as metró felújítása miatt

2020.01.30. 13:24

Az Arany János utca és a Ferenciek tere állomás lezárásával folytatódik tavasztól a 3-as metró felújítása, írja a BKK közleményében.

Az Építész Stúdió Kft. által 2015. március 4-én közreadott látványterven az Arany János utcai metrómegálló terve látható.
Az Építész Stúdió Kft. által 2015. március 4-én közreadott látványterven az Arany János utcai metrómegálló terve látható.
Fotó: Építész Stúdió Kft / MTI

Az M3-as metró felújítása már jó ideje zajlik, a felújított északi szakaszt (Újpest-központtól a Lehel térig) 2019 márciusában adták át, ezután zárták le a déli részt (Nagyvárad tértől Kőbánya-Kispestig), ahol jelenleg is munkálatok zajlanak. A déli szakaszt a tervek szerint őszre már átadják, ezt követően indul el az utolsó nagy szakasz, a középső felújítása: a Nagyvárad tér és a Lehel tér között.

A középső szakasz előtt azonban rekonstruálnak négy megállót is. Az Arany János utcát és a Ferenciek terét márciusban kezdik el, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák pedig júliusig várnak a felújításukra. A 3-as metró vonala teljes egészében előre láthatóan 2022-re lesz kész.  • Bérelnék
  • Bankszámla