A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogánnal szemben

2020.02.01. 10:29

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antallal szemben, hogy "a milliárdos csodalény elárulhassa a titkot, és legyen végre esélye a melósnak, tanárnak, mentősnek, tűzoltónak is, hogy gyarapodjék" - írta közleményben a Demokratikus Koalíció. 

Az ellenzéki párt szerint Rogán 26 éves kora óta országgyűlési képviselő, most pedig bevallott egy több mint 800 millió forintos vagyont. "Tekintettel arra, hogy elvileg csak a képviselői és miniszteri fizetése járt neki, ez az összeg azt jelzi, hogy gyűjtője vagy lángelme, pénzügyi zseni, vagy korrupt gazember" - jelentette ki a párt. 

A DK kíváncsi a részletekre. Ilyen vagyon ugyanis nem nő magától. Tudni akarjuk a receptet, hátha másnak is sikerül a csoda.

- írták.

A DK azt kérdezi, hogy miből jött össze a mesés vagyon. Szombat reggel Rogán erről azt közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központon keresztül kiadott közleményében, hogy "plusz bevételei", az általa jegyzett elektronikus aláírási szabadalomból keletkeztek, valamint abból, hogy válása után erdőit leszámítva minden ingatlanját, ingóságát eladta. "Vagyoni helyzetem világos, nyilatkozatomban a hatályos jogszabályoknak megfelelően mindent átláthatóan, részletesen feltüntettem" - jelentette ki a miniszter. 

Rogán 809 millió 405 ezer forintos takarékbetétben elhelyezett megtakarítást vallott be 2020 januári, azaz a 2019-es vagyoni helyzetét tükrözni hivatott. A miniszter vagyoni helyzete nemcsak Rogán Cecíliától történt, nemrégiben bejelentett válása miatt változott nagyot egyetlen év alatt, hanem azért is mert, takarékbetétben tavaly januárban még csak 39,3 milliót tartott - írtuk péntek esti cikkünkben. Rogán vagyonnyilatkozatáról itt olvashatnak bővebben