Az államtitkár megszámolta, hányszor posztolt Karácsony a Facebookon

2020.02.01. 09:12

Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár interjút adott a kormánypárti Magyar Nemzetnek. A beszélgetésen Fürjes inkább nem akarta értékelni Karácsony első száz napját, helyette inkább felidézte, hogy milyen volt Tarlós István első száz napja 2010-ben. 

"Ön mégis többször békülékeny hangot ütött meg a sajtóban Karácsony Gergellyel kapcsolatban, és az együttműködés fontosságát hangsúlyozta" - szól az újságíró kérdése, mire jön az interjú talán legszebb gondolata:

És fogom is, Budapest szerelmeseként, utolsó leheletemig! Javíthatatlanul hiszek a párbeszéd, az együttműködés, az értelmes viták erejében.

És a legizgalmasabb mondás csak ezután jött. A kérdező felvetette, hogy Karácsony szerint a kormány hatásköröket von el a Budapesti Fejlesztési Központ felállításával, mire Fürjes egy váratlan adattal állt elő:

Ez egy a választások óta közzétett főpolgármesteri Facebook-bejegyzésekből. Van belőlük néhány, tegnapig pontosan 253. Mondják: amiből sok van, az keveset ér.

Az államtitkár szerint személyes egyeztetéseken nem merült fel ez a kifogás, majd kijelentette, hogy a főváros hatáskörei változatlanok. 

Karácsony véleményét a BFK-ről itt lehet elolvasni, Vitézy Dávidét pedig a vele készült interjúnkban