Bosszút tervelt a főnöke ellen, ehhez a gyerekét és még egy kiskorút bujtatott fel

2020.02.11. 08:23

Egy férfi tavaly nyáron bosszút forralt főnöke ellen egy korábbi sérelem miatt. Ezért 2019. június 21-én telefonon felhívta 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni. Esetleg kérjen meg erre valakit.

A fiú a fiatalkorú barátnőjét kérte meg, hogy hívja fel a számot, aki amúgy jelen volt, amikor a vádlott a gyermekének üzent.

A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körüli időben a gyermekotthonból  felhívta a vádlott által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.  A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget,  majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett, írja közleményében a Tatabányai Járási Ügyészség, amely közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be a férfi ellen.

Az ügyészség és a vádlott a nyomozás során egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. A vádiratban arra tett indítványt az ügyészség, hogy az Esztergomi Járásbíróság az egyezséget hagyja jóvá, ezért a  férfit 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.