Ötmilliós kártérítést követel Orosz Bernadett-től volt barátja, aki brutálisan összeverte

2020.02.11. 19:18 Módosítva: 2020.02.11. 20:05

Frissítés: „Nonszensz, de a jog eszközt ad a bántalmazók kezébe” – így kommentelte Orosz Bernadett az Indexnek azt, hogy beperelte őt a volt barátja, az a nyugalmazott katona, aki a gyanú szerint tavaly novemberben felismerhetetlenségig verte. 

Orosz ezen kívül azt is elmondta az Indexnek, hogy amikor tavaly a Facebookon beszámolt a bántalmazásról, nemcsak a volt barátját említette meg név szerint, hanem a férfi másik barátnőjét is. Figyelmeztetni akarta ugyanis a másik nőt is arra, hogy mennyire veszélyesnek tartja a férfit. A volt katonai alezredes másik barátnője már akkor megkereste Oroszt, amiért a bejegyzésben szerepelt a neve, és pénzt követelt tőle, ez a kövtelés viszont egy üzenetnél nem jutott tovább. Orosz azt gyanítja, volt barátja most azért perelte, mert a másik nő ügyéből tavaly végül semmi nem lett. 

A hírt először a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal írta meg, az Indexnek pedig meg is erősítette Orosz ügyvédje, Gál András.

A férfi azért követel kártérítést, mert szerinte sérültek a személyiségi jogai akkor, amikor Orosz Bernadett a verést követő decemberi segélykérő-posztjában megnevezte őt.

Ezt ahhoz tartom hasonlatosnak, amikor százmilliós kártérítést és egymilliárd forintos bírság kiszabását kérte a tiszavasvári tanár megölésének egyik olaszliszkai gyanúsítottja, amiért a hatóságok és a média a lincselés szót használta az esetre

– mondta a nő ügyvédje.

Ahogy arról az Index korábban már többször beszámolt: sokkolni akart, hogy valaki végre figyeljen és segítsen, ezért tette ki Orosz Bernadett tavaly decemberben a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített. A képeken gyakorlatilag felismerhetetlen: a haja a rászáradt vértől csomókban áll, az ütésektől felduzzadt arca kék-zöld folt. A látvány annyira borzalmas volt, hogy az ügyében eljáró nyomozó is úgy fogalmazott:

ilyen brutális támadást nő ellen náluk még nem követtek el.

Az Indexen pont azon a napon jelent meg egy párkapcsolati erőszakról szóló négyrészes cikksorozat első része, amikor Orosz Bernadett értesült arról, hogy ötmillió forintot követel tőle a volt barátja. Ebben a cikkben négy olyan bántalmazott nő portréját közöltük, akik párkapcsolati erőszak áldozatai lettek. A cikkben bemutatott áldozatok egyike Orosz Bernadett.