Akkorát rúgott, hogy elszakadt a cipője

2020.02.17. 17:23 Módosítva: 2020.02.17. 18:20

Én vagyok Ubul, Petra és Bogi kutyája

– egyebek mellett ezt kellett mondogatnia annak a 16 éves lánynak, akit Nádudvaron vert meg brutálisan két, szintén 16 éves ismerős lány még tavaly februárban egy játszótéren, miközben ő gyanútlanul üldögélt és cigizgetett a hintában.

És nem csak megverték, egyikük hajánál fogva kirángatta a hintából, és azonnal combon rúgta, később cipőjük megcsókolására, halott édesanyja szidalmazásának elviselésére kényszerítették. A verekedő, társukat megalázó lányok pere hétfőn kezdődött Hajdúszoboszlón.

A két verekedő lány közül az egyiknek kettő, a másiknak másfél év javítóintézetet indítványozott az ügyész, de egyelőre nem tudni, végül mi lesz az ítélet. A bíróság szeretné a tárgyalássorozat során megismerni, hogy az elkövetők mennyiben változtak meg az esemény óta eltelt egy évben. 

Tavaly még meglehetősen brutálisak voltak, többeket is megaláztak, vertek, és fel is vették ezeket a veréseket.

Visszaküldünk anyádba, mehetsz vele a sírba

– kiabálták például áldozatuknak a játszótéren, és a két verekedő lány mobiltelefonnal rögzítette, ahogy áldozatukat megalázzák és verik. A videót aztán a netre is feltöltötték, és a felvételen látszik, hogy a megvert lány vérzik, a támadók azonban nem hagyják abba a verést, az arcába taposnak.

Hiába próbált elfutni az áldozat, egyikük utánaszaladt, ellökte és tovább rúgta, ekkor figyelt fel egy járókelő a sikoltozásra, és hívta a rendőrséget.

Egy másik alkalommal ugyanez a két lány és egy fiú egy biciklijét toló 65 éves részeg férfiba kötött bele, akit többször megpofoztak, amitől a férfi elesett, és akkor többször megrúgták, fejbe is, így a férfi elvesztette az eszméletét. 

Akkorát rúgott a földön fekvő férfibe az egyik 16 éves lány, hogy elszakadt a rúgástól a cipője.

A férfi később magához tért, és elsétált.

Hétfőn zajlott az előkészítő bírósági tárgyalás Hajdúszoboszlón a tinédzser lányok ügyében, ahol részletesen ismertették a vádiratot, és az is kiderült, hogy a vádlottak beismerték tettüket. 

A vádiratból az is kiderül, hogy a vádlottak semmilyen olyan mentális betegségben nem szenvednek, ami befolyásolta volna tettüket, és hogy a játszótéri brutális verekedésnél és alázásnál a 16 éves lányok részegek voltak.

Ebben a korábbi podcastunkban részletesen beszélgettünk Csekeő Borbálával, a Kék-Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével arról, vajon miért verik véresre egymást a gyerekek. Szó volt a bullyingról, szekálásról, gyerekek egymás közötti bántásairól, rémes verekedésről és szóbeli bántalmazásról is.  • Tippek
  • Lakáshitel