Gréczy Zsolt pert nyert a Pesti Srácok ellen

2020.02.25. 10:23

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítéletében helyreigazításra kötelezte a Pesti Srácok című portált, közölte a Demokratikus Koalíció. Emlékeztetettek, ez a kiadvány közölte Palányi Nóra parlamenti asszisztens videóját, amelyben zaklatással vádolta Gréczy Zsoltot.

Az ítélet szerint a Pesti Srácok valótlanul állította, hogy a DK politikusa egyoldalú üzenetekkel bombázta Palányit, valótlanul állította, hogy az üzenetek bármiféle szexuális tartalmat hordoztak. A DK közleménye szerint a tanúként meghallgatott Palányi Nóra többször ellentmondásokba keveredett, szavahihetősége a tárgyalás során többször is megkérdőjeleződött.

A videóban tett, zaklatásra vonatkozó állításait semmilyen módon nem tudta bizonyítani

– írták, hozzátéve, Gréczy Zsoltot a tárgyaláson a Czeglédy Ügyvédi Iroda képviselte.

A Fővárosi Törvényszék egyébként néhány hete első fokon helyreigazításra kötelezte a Lokál című lapot és internetes portált is, mert a kiadvány valótlanul állította, hogy Gréczy „zaklatta, csábította” Zsoldos Gábor dobos élettársát.

Mint ismert, Gréczy Zsolt december végével mondott le parlamenti mandátumáról, miután intim fotók jelentek meg róla, a kormányhoz közel álló bizonyos médiumok pedig sorozatosan zaklatási vádat fogalmaztak meg vele szemben.

Előbb a Borsban megjelent, egyébként a vádló Facebook-poszt önkéntes eltávolításával zárult „ Dolly Roll-sztori ” volt az első. Erről Gréczy azt mondta, a posztot levették, majd mind a zenész, mind annak vőlegénye nyilatkozta, hogy szó sem volt ilyesmiről.

Ezután a Pesti Srácok közölte a most pervesztes videót hasonló témában, hasonló állításokkal, amiben a Mi Hazánk egyik akkori munkatársa mondta el videón, hogyan zaklatta őt Gréczy hosszú időn keresztül. Erről Gréczy azt mondta, a nő azt elfelejtette elmondani, hogy nem ő jelentkezett a nőnél, hanem a nő jelölte be egy közösségi portálon, és a beszélgetéseik soha semmilyen intim elemet nem tartalmaztak, 8 napon át váltottak üzeneteket.

A harmadik ügy egy ismeretlen feladó leveleivel kezdődött. Több újság szerkesztőségét is  megkereste  egy ismeretlen levélíró egy 2015-ös történettel, ami arról szólt, hogy Gréczy, miután megismerkedett egy nővel, már másnap képeket küldözgetett neki magáról, hiányos öltözékben, foltos gatyában. A levélíró néhány nap után egyszerre húsznál is több képpel borította vádjait Gréczyre, ezek a képek még erősebbek voltak. Azt máig sem tudni, hogy ki állt a súlyos zaklatási vádak mögött, hiszen a levél szerzője azt írta, hogy hiába tiltotta le mindenhol a politikust, az tovább zaklatta, több év kellett, mire fel tudta dolgozni a netes molesztálást. 

Gréczy Zsolt határozottan tagadta a zaklatás vádját, vele szemben nem is indult semmilyen, ilyen gyanút vagy vádat megfogalmazó eljárást, az intim fényképeit közzétevő vádló személye pedig máig ismeretlen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla