Kilép a Fideszből, de nem mond le az ittasan vezető balatonalmádi képviselő

2020.02.27. 14:35

Csütörtökön, a balatonalmádi képviselő-testületi ülésen, napirend előtti felszólaláson (a videóban 4:50-től) beszélt arról Szakál Balázs Dániel, a Fidesz–KDNP helyi képviselője, hogy ittas vezetés elkövetése és becsületsértés gyanúja miatt eljárás indult ellene.

Rendkívül sajnálom a történteket, őszintén. A felelősséget mindenért vállalom. Szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket megbántottam vagy pedig csalódtak bennem

– mondta, majd bejelentette, hogy 2020. február 26-i hatállyal kilépett a Fideszből, kérte tagsági viszonya megszüntetését, a továbbiakban független képviselőként folytatja a munkát, vagyis nem mondott le képviselői mandátumáról.

Mint azt az Index is megírta, Balatonalmádi egyik fideszes képviselőjét megszondáztattak a rendőrök egy közúti ellenőrzésen, ami után szidalmazta a rendőröket. A Magyar Hang megkeresésére a Veszprém megyei rendőrség azt válaszolta, hogy Balatonalmádiban, a Baross Gábor utcában igazoltattak egy gépkocsival közlekedő férfit február 22-én 22 óra 6 perckor. A férfit további mintavétel miatt a járőrök előállították, majd elvitték az orvosi ügyeletre, ami során a férfi többször szidalmazta a rendőröket.