Ideiglenesen felfüggeszti óráit a Goethe, mert kiderült, hogy két koronavírusos diákjuk is volt

2020.03.09. 11:52

Vasárnap este rakta ki a Goethe Intézet a weboldalára, hogy március 11-ig felfüggeszti óráit egy másik koronavírusos megbetegedés miatt. Az oldal tájékoztatójában az áll:

A hatóságok arról értesítették a budapesti Goethe Intézetet, hogy az intézet egy nyelvtanuló diákja koronavírussal fertőzött. A Goethe Intézet megtette a szükséges óvintézkedéseket, szoros kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal és mindenben szigorúan az előírásoknak megfelelően jár el. A biztonság és a tisztán látás érdekében a nyelvtanfolyamokat március 11-ig felfüggesztjük.

A Goethe első fertőzött diákja a március 4-én bejelentett első két iráni fertőzött diák egyike volt.  Az érintett iráni diák – aki a SOTE gyógyszerészhallgatója – február 26-án vett részt a Goethe Intézetben nyelvtanfolyamon. Ez a legújabb információk szerint két nappal azelőtt volt, hogy felső légúti panaszai miatt megvizsgálták volna. A tanfolyamon rajta kívül nagyjából féltucatnyian voltak.

Március 5-én kiderült, hogy az iráni diák barátnője is elkapta a vírust. A Goethe Intézet arról számolt be, hogy a járványügy március 8-án tájékoztatta őket arról, hogy a lány korábban szintén részt vett egy német nyelvkurzuson, habár másikon, mint a 4-én bejelentett fertőzött diák. Az intézet azt is elmondta, hogy mindkét diák február 26-án járt náluk utoljára, így a két hét lappangási idővel számolva döntöttek úgy, hogy március 11-ig beszüntetik az órákat. A diáklány csoporttársait az intézet külön is értesítette, az iráni fiúhoz hasonlóan ő is csak kiscsoportos órán vett részt.