Eszter, Eliza
EUR 382,16 Ft
USD 358,54 Ft
14 °C
24 °C

Római magyar nagykövetség: Aki teheti, hagyja el Olaszországot

2020.03.10. 00:36 Módosítva: 2020.03.10. 06:26

A lehető leghamarabb hagyják el az országot – kéri a Facebookra kitett közleményében az Olaszországban tartózkodó magyarokat a római magyar nagykövetség. 

A konzulátus a hazajutás megszervezésében nem tud segíteni a magyaroknak, derül ki a közleményből (cikkünk korábbi változatában tévesen azt állítottuk, hogy segít a hazajutás megszervezésében, az érintettek elnézését kérjük). A hatóságok az autópályák közlekedését is ellenőrzik, aki hazafele utazik, azt továbbengedik, minden más úti cél esetében azonban igazolni kell az utazás célját a személyautóknak és a fuvarozóknak is. Ellenkező esetben pénzbüntetésre és elzárásra is lehetősége van a hatóságoknak. 

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő este jelentette be, hogy egész Olaszországra kiterjesztik a legszigorúbb járványügyi korlátozásokat, miután csak hétfőn 1800 új megbetegedést és 100 halálos áldozatot okozott az egyre terjedő koronavírus-járvány. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás