Kiürítik az utcákat, monitorozzák a lakosokat Iránban

2020.03.13. 14:51 Módosítva: 2020.03.13. 14:51

Iránban a biztonsági erők kiürítik a városi utcákat 24 órán belül a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, adta hírül pénteken kora délután az IRNA iráni hírügynökség. Kína és Olaszország mellett Irán az egyik leginkább járványsújtotta ország. Péntekre már 514-en haltak bele a betegségbe, és 11364-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Az AFP azt írja: az összes lakost ellenőrizni fogják koronavírus-fertőzésre, hogy megállítsák a vírus terjedését, közölték a biztonsági erők pénteken. A boltok, utcán és utak kiürítését egy frissen alakított bizottságnak kell ellenőriznie, a határidőből nem csúszhatnak ki, közölte a fegyveres erők vezetője, Mohammad Bagheri. 

A következő 10 napban a teljes iráni nemzetet monitorozni fogjuk az internet, a telefon segítségével, és ha szükséges, személyesen. A fertőzésgyanús személyeket azonosítjuk.

Az intézkedéseket azután hozták, hogy Ali Hoszajni Hámenei, Irán legfelsőbb vezetője utasította a fegyveres erőket, hogy szálljanak harcba a koronavírussal. Iránban számtalan politikus is megfertőződött, legutóbb Ali Akbar Velayati külpolitikai tanácsadó. Velayati csak mérsékelt tüneteket mutatott szerdán, karanténba helyezték.  • Tippek
  • Hírek