Lezárták a játszótereket is a Normafán

normafa kordon
2020.03.18. 14:09

A szép tavaszi idő nem könnyíti meg, hogy minél többen maradjanak otthon a lakásukban. A hétvégén nagy tömeg alakult ki a Normafánál, ahova sokan mentek fel kirándulni. A Hegyvidéki Önkormányzat most arról adott ki közleményt, hogy hétfő óta fenntartóként lezárták az Anna-réten és a Libegő felső állomásánál található játszótereket, így azokra tilos a belépés.

A fővárosban egyébként Karácsony Gergely főpolgármester tegnapi döntése nyomán minden játszóteret bezártak, és több vidéki város is hasonló intézkedést hozott. Ezt a városi játszóterek esetén nem nehéz érvényesíteni, mert egyszerűen lelakatolják őket, de a Normafán erdei játszóterek vannak kerítés nélkül. Az önkormányzat ezért annyit tud tenni, hogy mindkét játszóteret körbekordonozták, és időnként ellenőrzik, hogy a látogatók nem sértik-e meg a tilalmat.

Az önkormányzat arra is kéri 

a minden áron kirándulni vágyókat, hogy lehetőség szerint a kevésbé látogatott erdei utakat vegyék igénybe, a parkolókban és a sétányokon pedig tartsanak megfelelő távolságot egymástól, hogy ezzel is csökkentsék a megfertőződés kockázatát.

A The Atlantic amerikai lap egyébként megkérdezett három járványügyi szakértőt azzal kapcsolatban, szabad-e most kirándulni és a szabadban edzeni. Ők azt mondták, hogy igen, sőt, ez kifejezetten jó ötlet, de olyan helyet kell keresni, ahol nincsenek sokan, nem alakul ki tömeg. A városi kirándulóhelyek erre nemcsak azért nem alkalmasak, mert sokan látogatják őket, hanem azért sem, mert tömegközlekedéssel kellene őket megközelíteni, így aki tényleg vigyázni akar magára, az vagy autóval felkeres egy valóban néptelen helyet, vagy nem tehet mást, mint hogy otthon marad – hacsak nem lakik egy erdő szélén.

(Borítókép: A járvány miatt kordonnal lezárt játszótér az Anna-réten, forrás: Normafa Park)