Négyre nőtt a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma Magyarországon

2020.03.20. 19:43 Módosítva: 2020.03.20. 20:43

Péntek estére négyre nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Magyarországon, írja a hivatalos kormányzati honlap. Egy 53 éves magyar férfiról van szó, aki többszörös krónikus betegségben szenvedett.

Pénteken korábban két másik elhunytat jelentettek be, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi halt bele a betegségbe, mindketten krónikus betegségekben szenvedtek.

A regisztrált fertőzöttek száma 85, a gyógyultak száma 7, jelenleg 116-an vannak kórházi karanténban. Eddig összesen 3007 mintavétel történt. A bizonyított fertőzött esetek között 73 magyar állampolgár, 10 iráni, 1 brit, illetve 1 kazah személy van.

Péntek délután sajtótájékoztatót tartott Müller Cecília országos tisztifőorvos, Lakatos Tibor ezredes és Ruszin Romolusz dandártábornok beszélt. A tájékoztatóról írt összefoglalónk itt olvasható, többek között az alábbiakról esett szó:

  • Az idősek, 65 év felettiek és az immunhiányos vagy krónikus megbetegedésben szenvedő fiatalabbak maradjanak otthonaikban.
  • A fiatalok ne bulizzanak, a külföldről hazatérő állampolgárok vonuljanak házi karanténba, a munkavállalók a home office lehetőségét használják ki.
  • A Magyarországra belépő forgalomban a határoknál már komolyabb fennakadások nincsenek.
  • A Liszt Ferenc Repülőtéren jelenleg 42-en várakoznak, hogy tranzitutasként elhagyhassák az országot, vagy egyedi engedély esetén beléphessenek Magyarországra.
  • 3506-an vannak hatósági házi karanténban, de sok a szabálytalankodó. A házi karantén szabályainak betartását 13 ezernél is többször ellenőrizték, 69 esetben szabálytalanságot állapítottak meg, 58 esetben pedig szabálysértési feljelentést is tettek.
  • Az üzletek bezárását is folyamatosan ellenőrzik a rendőrök, 7-szer figyelmeztettek, illetve 9-szer feljelentést is tettek a rendőrök.
  • Somogy megyében elfogtak egy nőt, aki az ÁNTSZ munkatárásának kiadva magát több millió forintot akart kicsalni azért, hogy fertőtlenítést végezzen.
  • 71 létfontosságú vállalatnál megkezdődött a honvédelmi törzsek működése.
  • Péntektől azokban a helyőrségekben, ahol állandó laktanyák vannak, katonák segítik a rendőrség munkáját az utcán és a határvédelemben.
Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport