Koronavírus: mentőjáratot szerveznek Izrael és Magyarország között

2020.03.22. 15:42

Mentőjáratot szervez az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) a koronavírus-járvány miatt Izraelben rekedt magyaroknak és a Magyarországon rekedt izraelieknek – írja az MTI.

A hitközség vasárnapi közleménye szerint az itt rekedt izraelieket hazaszállító charter járat jövő hét csütörtökön Budapestről indul, jelentkezni egy adatlap kitöltésével lehet. A nagyszámú érdeklődés miatt a járat visszafelé Izraelben ragadt magyarokat szállít majd, ők a tel-avivi magyar nagykövetségen adhatják le jelentkezésüket.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány visszaszorításáért tett intézkedések miatt leállt a légi közlekedés Magyarország és Izrael között, így sok izraeli állampolgár hazajutása lehetetlenné vált. Az EMIH azután kezdte el szervezni a mentőjáratot, hogy több izraeli állampolgár arra kérte a közösséget, hogy segítsenek nekik hazajutni. A járat pontos indulási és érkezési információjáról később adnak tájékoztatást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Eladnék
  • Bankszámla