3 milliónál több maszkot és 100 ezer tesztet hozott egy újabb repülőgép Kínából

2020.03.24. 08:12

Az ígéreteknek megfelelően a hétfői gép után kedden újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezett Kínából Magyarországra, közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookján.

Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából // Day thirteen. The latest shipment of our Eastern runners just arrived. More than 3 million masks, 100 thousand tests, 86 ventilators from China

– írja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium reggel közleményben írta, hogy a gép 70 tonnányi felszerelést hozott, és a kora reggeli órákban érkezett meg. A beszerzést a minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem bonyolította le. A Suparna légitársaság charterjárata háromnapos előkészítés után helyi idő szerint hétfőn délután szállt fel, a fogadáskor Orbán Viktor mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Merkely Béla, az egyetem rektora és Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete is jelen volt. Azt írják: 

A létfontosságú termékeket hazai egészségügyi intézmények használhatják fel az orvosok, ápolók védelmére, az ellátásra szoruló betegek kezelésére. 

Megjegyzik: a közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik Kínából Magyarországra.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!